Aragami 2 İnceleme
Oyun mekanikleri her ne kadar eğlenceli ve çeşitli olsa da ilgi çekici olmayan hikayesi, kendini tekrar eden görevleri ve çok sık karşılaşabileceğiniz bug’lar oyuna tamamen bağlanmanızı engelleyebilir nitelikte.
- Şahane bölüm tasarımları
- Bağımlılık yapan Ninja süper güçleri
- Co-Op Özelliği
- Zayıf hikaye anlatısı
- Sıkça karşınıza çıkabilen bug'lar
Aragami 2 Hikayesi ve Mekan
Aragami 2, Rashomon adında savaştan yıpranmış topraklarda geçiyor. Oyun bizi çok da bir şeyi olmayan bir kahramanın pabucuna koyuyor ve maceramız başlıyor. Aragami 2 hikayesi ise Kurotsuba klanını yok olmaktan kurtarmaya çalışmak üzerine kurulu.
Tabii her şey tek taraflı ilerlemiyor. Yoluna çıkan her şeyi temizlemeye yemin etmiş Akatsuchi klanı ise bizim en büyük düşmanımız. Bu arkadaşlar karşısında en ufak bir tehdit bile istemedikleri için işler biraz kızışıyor.
Aragami 2’nin ruhani temasına karşın oyunda geçirdiğiniz ilk 15 saatte bile derin bir hikaye elde edemiyorsunuz maalesef. Oyun bize zayıf bir biçimde neden karşımıza çıkan herkesi yumrukladığımızın sebebini haklı çıkarmaya çalışıyor sadece. ,
Hikaye konusunda tek bir avantaj var ise o da hikayeyi anlamak için birinci oyunu oynamanıza gerek olmadığıdır.
Oyun Mekanikleri
Hikayedeki monotonluğa rağmen Aragami 2’nin oyun mekanikleri bunu biraz örter nitelikte. Oyun başında düşmanlara kurduğunuz pusular öylesine zevkli ki hikayeye odaklanmanızı bile engelliyor. Özellikle bir bölüme nasıl yaklaşacağınız ve ilerleyeceğiniz tamamen size kalmış. İsterseniz yüksek tepelerden düşmanların kafasına iniş yapabilirsiniz isterseniz de maksimum gizlilik ile oynayıp tüm düşmanları teker teker avlayabilirsiniz.
Hedefiniz bir binanın ikinci katındaki camdaysa, binanın kenarından o kata tırmanıp düşmanı sessizce alt etmek gereksiz efor harcamanızın önüne geçiyor. Çünkü bu oyunda birden fazla düşman ile aynı anda savaşmak gerçekten çok can sıkıcı.
Aragami 2 oyunundaki çevre tasarımı ve gerçekten strateji isteyen zorlu bölümleri düşmanların hepsini indirmek için bizi gerçekten bir plana sahip olmaya itiyor.
Süper Güçler
Oyunu en eğlenceli kılan bir diğer özellik ise süper güçlere sahip bir ninja olmamız. Bölümleri geçmek için birden farklı yol olabileceği gibi bu yollar süper güç kullanımı da gerektirebiliyor. Örnek vermek gerekirse: “Dark Flame” gücümüz sokak lambalarını içinde uyku zehri bulunduran patlayıcılara dönüştürüyor. Bu da toplu şekilde gezen ve tek tek avlaması neredeyse imkansız olan düşmanlar için şahane bir güç. Bu grup kendi yolunda giderken bir sokak lambasının yanına doğru yaklaşıyorsa hiç acımayın! Tüm düşmanların pat diye düşüşünü görmek Aragami 2’nin gerçekten en doyurucu noktalarından biri olabilir.
Elbette planlarınızın hep istediğiniz doğrultuda gitmediği de olabiliyor. Böyle olunca da düşmanlarla adeta bir düello edasında savaşlara girebiliyorsunuz. Bu bir “Ninja” oyunu için çok alışılmış olmadığı gibi oyun içinde de zaten mekaniğin tam oturmadığını göreceksiniz. Hem vuruş hissiyatı hem de aldığınız hasarın hissiyatı olması gerektiğinden eksik hissettiriyor.
Daha önce de bahsettiğimiz gibi, birden fazla düşmanla savaşırken kendiniz savunup Parry yaptığınızda genelde başarısız olabiliyorsunuz. Parry’nin başarısızlık halindeki tamamen savunmasız durumda ise iki veya üç vuruşta düşmanlar sizi öbür dünyaya gönderebiliyor. O yüzden bu gibi durumlarda arkanıza bakmadan topuklayıp izinizi kaybettirmek en iyi çözüm.
Aragami 2 Satın Almaya Değer Mi?
Birinci oyunu oynayanların bu oyunu çok beğenmediği kolaylıkla gözlemlenebilir. Ancak oyunu tek bir bütün olarak değerlendirecek olursak; hikayesindeki kusurlara rağmen sadece mekanikleri için bile oynamaya değer bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Gerçek bir ninja deneyimi arıyorsanız, Aragami 2 sizin oyununuz.