Beholder 2 İnceleme
5 Aralık 2018 tarihinde oyuncu kütüphanelerine eklenen yapımın geliştiriciliğini ise Warm Lamp Games oyun yapım şirketi üstlenmiş.
- Uygun fiyat
- Sürükleyici hikaye ve atmosfer
- Dünyamıza göndermeler oyunu daha da ilgi çekici kılıyor
- Görev yapısı biraz karmaşık
- Özensiz yan görevler
Beholder 2 Hikayesi - Distopik Bir Evrende Memur Olmak
Demir yumruk rejimi ile yönetilen distopik bir evrende, devasa bakanlık binasında basit bir görevli olarak başlıyorsunuz maceranıza.
Size verilen görevleri, sorgu sual etmeden yerine getirmeniz isteniyor yapımda. Tüm emirleri harfi harfine yerine getirirseniz eğer kariyer basamaklarını çok hızlı bir şekilde tırmanmamanız içten bile değil Beholder 2 oyununda.
Kısaca özetlersek; sıradan bir memurluktan bakanlığın en tepesine uzanabileceğiniz bir öyküyü deneyim ettiriyor size, Beholder 2’nin hikayesi.
Zor Bir Hayat
İlk iş olarak bir Hükümet binasında apartman görevlisi olarak başlıyoruz oyuna ama bu bildiğiniz kapıcılık gibi değil.
Bakanlıkta çalışan tüm ast ve üst memurların tüm yaşayışını kontrol altında tutup, onlar hakkında tüm öğrendiklerinizi hükümete bildirmeniz gerekmekte. Evet, dostlar. İşimiz, ajanlık, ispiyonculuk.
Sadece bununla kalsa iyi. Verdiğiniz bilgiler neticesinde çalışanların hayatlarıyla da oynayabiliyorsunuz. Onların ceza almalarına hatta ölmelerine bile sebep olabiliyorsunuz. Aslında düşündüğünüz kadar kötü bir adam değilsiniz.
Ama bir aileniz var ve görevlerinizi yerine getirmezseniz hayatları tehlikeye girebilir. Yukarıda da dediğimiz gibi demir yumrukla yönetilen, totaliter bir rejimin hüküm sürdüğü bir dünyası var Beholder 2’nin.
Seçim Tabanlı Oynanış Mekanikleri
Beholder 2, tamamen stratejik zekanızı öner çıkarmanıza ihtiyaç duyabileceğiniz bir oynanış sunuyor size. İki kere düşünüp bir kere hareket etmelisiniz. Verdiğiniz kararlar sadece sizi değil çevrenizdekileri de etkiliyor.
Görev Yapısı
İki farklı yapıda ilerleyen bir görev sunumu bulunuyor, Beholder 2‘de. Birincil olarak; bilgisayar üzerinden verilen görevleri tamamlamanız gerekiyor. Bu masa başı görevler minigame şeklinde hazırlanmış.
Bakanlığa bağlı alt ofislerin ve çalışanların koordinasyonu ayarlayıp günlük iş akışını düzenlemek zorundasınız.
Günlük rutinde dokuz saatlik bir mesai sistemi oluşturulmuş Beholder 2’de. Bahsettiğimiz bu ofis işleri 2 saatlik bir zaman dilimini kapsıyor.
İkincil görevlerde ise; masa başından kalkıp sosyalleşme adımları atıyorsunuz. Oyunun bu kısmında sosyal becerileriniz oldukça önem kazanıyor. İnsanlarla konuşup, onlarla aynı tarafta ya da karşı tarafta olma konusunda karar veriyorsunuz. İster göreviniz gereği öğrendiklerinizi, amirinizle veya sorumlu kişilerle paylaşabilir isterseniz de kendinize saklayabilirsiniz. Seçim tamamen size ait.
Para Bende Şöhret Bende
Yapımda dikkat etmeniz gereken iki etken bulumakta. Bunlar; para ve itibar seviyesi. Tamamladığınız görevler sonucu para ve itibar elde ediyorsunuz. Para her kapıyı açar derler ya; Beholder 2’de de geçerli bu söz.
Yeterli maddi gücünüz ve de saygınlığınız yoksa kimse sizi ciddiye almıyor. Sözünüzü kimseye geçiremiyorsunuz. Hatta bazı durumlarda para ve şöhret sizi alıkonulmaktan bile kurtarabiliyor.
Görsel Detaylar ve Atmosfer
Beholder 2, içinde geçtiği evrene çok uygun bir görsel temaya sahip. Ağırlıklı olarak kullanılan siyah, beyaz ve koyu renkler dönemin havasını oldukça iyi bir şekilde yansıtmakta. Çizgi film vari grafikler de göze çok hoş gözüküyor diyebiliriz.
Beholder 2 Oynamaya Değer Mi?
Stratejik yönü ağır basan, farklı türdeki hikayesi ve karanlık ama ilgi çekici atmosferlerden hoşlanan bir oyuncuysanız, bu oyun kesinlikle oynamaya değer. Beholder 2 fiyatı da uygun olduğu için ekstra bir artısı var elbette.