Cooking Simulator İnceleme
Cooking Simulator'ü çeşitli şekillerde oynayabiliyorsunuz. Başlangıçta kısa bir öğretici modu mevcut burada aşçılık okulu ile başlayabilir ve birkaç temel bilgiyi öğrenebilirsiniz veya doğrudan kariyer moduna (yeni bir oyuna başladığınızda varsayılan mod) atlayabilir veya direkt olarak oyuna da başlayabilirsiniz.
Aşçılık okulu oyuncuya bilmesi gereken her şeyi öğretmiyor. Yalnızca mekaniklere alışmanızı amaçlıyor. Geri kalan her şeyi oyun devam ettikçe öğrenebiliyorsunuz.
- Tüm hatalara rağmen oldukça eğlenceli bir oyun.
- Gerçekçi bir yemek yapma deneyimi sunuyor.
- Sandbox modu ile oyunu daha da eğlenceli hale kılabilirsiniz.
- Faredeki gecikmeler oyuncunun verilen süre zarfında görevi bitirmesini engelliyor.
- Yemekleri fırına atmak, tabağa koymak gibi eylemler ilginç bir şekilde zor.
- Bazı mekaniklerin optimizasyona ihtiyacı var.
- Bir süre sonra oyun kendini tekrarlıyor.
Oynanış ve Tekniksel Yönler
Kariyer modunda, az müşterisi olan ve çok kötü olmayan, mütevazı bir restoranda şef olarak işe başlıyorsunuz. Yemek eleştirmenleriyle baş edebilmek ve restoranın yıldızlarını arttırabilmek için yapabileceğiniz tek şey yemek pişirmek olduğu için restoranın kaderi tamamen sizin omuzlarınızda oluyor. Bu mod, Cooking Simulator ’ün başlangıç ve temel kursu gibi düşünülebilir. Yemek servis edip şöhretinizi arttırdıkça seviye atlıyorsunuz böylelikle yatırım yapmayı seçebileceğiniz beceri puanları ve avantajlar elde ediyorsunuz. Bu, restoranınızın şöhretini arttırmak için işinize oldukça yarayacak bir durum. Şöhretiniz arttıkça yeni avantajların ve yemeklerin kilidini açma şansınız da oluyor.
Şöhret yıldızları kazanmak ciddi bir zaman ve çaba gerektirmektedir bu nedenle kariyer modunun hızı bu durum için avantajlı oluyor. Bununla birlikte, ilerlemeye hevesliyseniz, beceri puanlarınızı her yemekten yüzde yirmi, kırk veya altmış daha fazla ün kazanmanıza olanak tanıyan bir avantaja da harcayabilirsiniz. Yemek yapmak oldukça gerçekçi, güzel ve keyifli olsa da oyunun içinde bir rekabet olduğunu da unutmamak gerek. Olumsuz tek bir tarafı ise, bir süre sonra yemek yapmanın biraz kendini tekrarlandığını ve her şeyin kilidini açtıktan sonra yapacak başka bir şey yokmuş gibi hissediyor olmanız.
Avantajlar, tarifler ve becerilerle uğraşmak istemiyorsanız, sandbox moduna geçebilir ve mutfağın sunduğu her şeyle oynayabilirsiniz. Karmaşık tariflerin nasıl hazırlanacağını pratik yaparak öğrenebilir veya sağlanan tüm özelleştirme seçenekleriyle mutfağı yeniden inşa edebilirsiniz. Ortalığı biraz daha mahvetmek istiyorsanız, sıfır yerçekimi modunu açabilir veya etrafta duran gaz bidonlarını kızartabilirsiniz. Kısacası kariyer modunda yapamadığınız daha doğrusu yapmak istemeyeceğiniz her şeyi bu modda yapabilirsiniz. Sonuçta, mutfağı havaya uçurmayı kim istemez ki?
Oyunun Hataları ve Son Bir Yorum
Öte yandan Cooking Simulator oldukça hata içermekte. En dikkate çekeni ise, farenin, birkaç saniyede bir ortaya çıkan ciddi bir gecikmeye sahip olması. Bu durum, nesnelerin üzerine gelmeyi ve daha küçük malzemeleri almayı imkânsız hale getirerek, ayrılan süre içinde görevi tamamlamayı zorlaştırabiliyor. Ayrıca, fırına balık atmaya çalışırken balıkların havada asılı kalması veya tabağın içinde sürekli kaymaya devam eden sinir bozucu bir hamburger ekmeği ile uğraşmak gibi birkaç küçük hata daha yaşanan sorunlar arasında mevcut.
Hataları düzeltmenin yanı sıra, bazı mekaniklerin de optimizasyona ihtiyacı var. Spatula gibi aletleri nesneleri tavada çevirmek için kullanmak oldukça zorlayabiliyor veya bazı aletleri kullanmak görüş alanınızı daraltabiliyor. Örneğin, sünger kullanıyorsanız her şeyi temizlemek normalden fazla zamanınızı alabilir. Her şeyi bir kenara bırakırsak Cooking Simulator, mutfaktaki çılgın hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz oldukça eğlenceli bir oyun olarak karşımızı çıkıyor.