Don't Starve Together İnceleme
Çok oyunculu deneyimimizde neyse ki kazanmak için para saçmamızı gerektiren bir durum yok ancak oyuncuların kendi iradesiyle para saçmayı dileyecekleri bir sürü ürün var. Karakterler için kıyafetlerle birlikte oyundaki eşyalar için de farklı seçenekler bulmak mümkün. Yani oyun içerisinde hem karakterinizi hem de oyunun temel görünüşünü kişiselleştirebiliyorsunuz. Ayrıca para ödemenize gerek kalmadan edinebileceğiniz eşyalar da mevcut.
- Sanatsal çizimler
- Hoş müzikler
- Hem tek başına hem de co-op eğlenceli bir deneyim
- Sorunlu vuruş etkileşim animasyonu
- Tekrar oynanabilirliği az
- Tek oyunculuya kıyasla fazla sınırlı
Bıraktığı İzlenim
Don’t Starve ve Don’t Starve Together’ın oynayış konusunda her zaman güçlü bir temele sahip olduğunu söyleyebiliriz. Oynayışı, oldukça akıcı olmasının yanı sıra her kesim ve yaştan oyuncuyu içine çekebilecek kadar da basit. Oyunda elbette ki sizi bir miktar zorluyor, zaman geçtikçe belki daha da zorluyor fakat hiçbir zaman enkaz altında kalmışsınız gibi ağır bir oyun hissi vermiyor. Tabii her şeyi en etkili şekilde yapmaya çalışırken bunun stresini de yaşıyorsunuz ama bu kadarı da normal, açlıktan ölmemeye çalışıyoruz sonuçta…
Bazı hayatta kalma oyunlarının aksine, tek amacımız hayatta kalmak değil. Yiyecek bulurken hem keşif yapmak hem de “En fazla ne kadar zor olabilir ki?” deyip peşinden koştuğunuz kraliçe arıyı öldürmeye çalışmak için yeterince zaman kalıyor. Oyunun asıl eğlenceli kısmı da burası: Keşif yapıp Don’t Starve Together’ın uydurduğu ilginç düşmanlarla karşılaşmak ve şartlar ne olursa olsun o düşmanları nasıl alt edebileceğimizi bulmaya çalışmak. Eğlenceyi daha da katlayacak olan şeyse bu oyunu arkadaşlarınızla oynamak. Hep birlikte keşfe çıkmışken üzücü bir şekilde fazla hafife aldığınız bataklık canavarı tarafından toplu katliama uğrarken kahkahalarınızı tutamayıp, acınacak hâlinize gülmeye başlıyorsunuz.
Eğer tamamen bitirmeyi hedeflemiyorsanız oyun takriben 30 saat kadar sürüyor. Tabii bu süre elinizde ne kadar yiyecek olduğuna göre de değişebiliyor. Evet, keşfedecek çok fazla şey var ancak oyunun eğlencesi daha çok yeni şeyleri keşfetmek ya da yok etmek üzerine kurulu olduğu için tüm bunları yaptıktan sonra oyun biraz durağanlaşabiliyor ve zevk almak daha zor hale geliyor. Tüm haritayı keşfettikten sonra yeni bir şeyler çıkabilir ümidiyle tekrar tekrar gezerken hayal kırıklığına uğrayabiliyor ve içinizden “Keşke keşfedecek yerler hiç bitmese!” diyebiliyorsunuz.
Hem Göze Hem Kulağa Hitap Eden Bir Oyun
Çizimler, grafikler ve arka plan müzikleri Don’t Starve ve Don’t Starve Together’ı birbirinden ayıran temel özelliklerden. Tim Burton’ı bilenler, oyundaki neşeli ve bir o kadar da karanlık havanın onun tarzını andırdığını düşünebilir. Müzikler ise bu havayı daha da güzel kılan başka bir detay. Bu koca dünyaya ilk adım attığınız anlar ve Don’t Starve Together’ın kışkırtıcı grafikleriyle oluşturulan her canlıyı teker teker tanımak oldukça keyif verici.
Son Düşünce
Don’t Starve Together, grafikleri, oynanışı ve oyuncuya yaşattığı hisleriyle sevenlerine çok zevkli bir oyun deneyimi sunuyor. Bir de arkadaşlarınızla oynadığınızda bu zevk katlanıyor da katlanıyor. Güncellemelerle birlikte gelen etkinlikler ve ek paketler ise oyuna bambaşka bir hava katabiliyor. Bir yerden sonra ilk deneyimlediğinizde yaşadığınız heyecanı canlı tutmak zor olsa da, birçok kişinin en çok sevdiği eşli oyunlar arasında yer alıyor.