Sadece RESMİ sitelerin oyun fiyatlarını karşılaştırır
Kategoriler

Öneriler

Lethal Company
133,22
den başlayan fiyatlarla
Palworld
531,13
den başlayan fiyatlarla
Prison Architect 2
2020 yılının en kötü oyunları

2020 yılının en kötü oyunları

Her oyun iyi olacak diye bir kaide yok. Üzerinde emek harcanmış oyunlar bazen kötü olabiliyor. Bu yıl çıkan en kötü oyunlar bakalım hangileriymiş?

Video oyun sektöründe oyunlar her zaman başarıdan başarıya koşmuyor. Bazı oyunlar oluyor ki yapımcısını bile utandırıyor. Bu sektör bir oyun yüzünden batan dev firmalara bile şahitlik etti. Biz de 2020 yılında çıkmış olan ancak almış olduğu inceleme puanları ile en kötüler listesine giren oyunları bir araya getiriyoruz.

Metacritic nedir?
Metacritic, oyunların değerlendirildiği ve verdiği puanlar genel geçer kabul gören bir kuruluştur. Metacritic, oyun inceleme kuruluşlarının verdiği puanların ortalamasını alır. Ayrıca oyuncular da Metacritc'e inceleme yapabilir veya firiklerini beyan edebilir.

 

Oyuncuların yakından bildiği Metacritic'e göre hazırladığımız bu listede aslında herkesi şok eden oyunlar bulunmuyor. Oyun yapmış olmak için yapan firmaların doldurduğu en kötüler listemizde tek üzen oyun, bir döneme damga vuran XIII'ün yeniden yapımı oluyor. Güzelim oyunu remake yapıyoruz derken tüm yapısını bozmuşlar...

2020'nin en korkunç oyunları

1. Tiny Racer – 29 Puan

Minyatür arabalar ile yarış oyunu yapma fikri maalesef ki 2000'li yılların başında çok popülerdi. O dönem bu tarz oyunlar sunduğu eğlenceli yapısı ile başarılı olsa da devir değişti. Oyuncular artık bu tip oyunları mobil cihazlarında bile oynamak istemiyor. IceTorch Interactive'in oyunu olan Tiny Racer, Metacritic'ten aldığı 29 puan ile 2020'nin en kötü oyunlarının başında yer alıyor.

2. XIII Remake – 32 Puan

PlayMagic'in 2003 yılında çıkan oyunu XIII, FPS türünü çizgi roman çizimleri ile harmanlaması ile büyük beğeni toplamıştı. Çıktığı dönem çok konuşulan oyunun yenilenmiş hali XIII Remake aynı etkiyi yaratamadı. Oyunun sevilen çizim tarzını Remake sürümünde gerçeğe yaklaştıran firma oyuncuların ağır eleştirisi altında ezildi. Nitekim oyun Metacritic'ten aldığı 32 puan ile 2020'nin en kötü ikinci oyunu oldu.

XIII
XIII
52,81
den başlayan fiyatlarla

3. Dawn of Fear – 33 Puan

Trajik bir geçmişi olan genç bir adam olan Alex'in hikayesini anlatan, 3. şahıs kameralı bir hayatta kalma-korku oyunu olan Dawn of Fear, resmen çağ dışı olması ile hedeflediği Silent Hill olmaktan çok uzakta bir deneyim sundu. Basit bulmacaları, korku ambiyansını yansıtamaması ve ucuz Jumpscare sahneleri ile Dawn of Fear, 2020'nin en kötü korku oyunu olmayı başardı.

4. Fast & Furious Crossroads – 34 Puan

Hızlı ve Öfkeli beyaz perdeden bilgisayarlarımıza geldi. Keşke gelmez olsaydı dediğimiz Fast & Furious Crossroads, zaten çıkış fragmanı ile ortalama bir oyun olacağını biz göstermişti. Ancak oyundaki mekanikler ve kötü grafikler, Fast & Furious Crossroads'un 34 puan alarak 2020'nin en kötü dördüncü oyunu olmasına neden oldu.

FAST & FURIOUS CROSSROADS
FAST & FURIOUS CROSSROADS

5. Arc of Alchemist – 36 Puan

Japon kafası bir oyun olan Arc of Alchemist, son yıllarda tekrardan popüler olan sıra tabanlı dövüş sistemi ile ilk başta dikkat çekmişti. Japon kültürünü sevenleri hedefleyen ve batılı ülkelerde de başarılı olması beklenen Arc of Alchemist sıradan bir sıra tabanlı oyun olmaktan öteye geçemedi. Sığ oyun dinamikleri ve kısıtlı seçenekleri ile 36 puan alarak 2020'nin en kötü beşinci oyunu oldu.

6. Remothered: Broken Porcelain – 39 Puan

Hayatta kalma temalı oyunlar bildiğiniz gibi oldukça popüler. Stormind Games biz bu türe bir de korku katalım başarı olalım dediği Remothered: Broken Porcelain ile çok kötü çuvalladı. Çok güzel bir oyun olabilecekken, korku ve gerilim hissini düzgün verememesi ve sıradan bir korku oyunu olması Remothered: Broken Porcelain'i en kötü altıncı oyun yaptı.

Remothered: Broken Porcelain
Remothered: Broken Porcelain
251,30
den başlayan fiyatlarla

7. Tamarin – 40

Realistik grafikleri ve tatlı mı talı karakteri ile kült yapımlar arasına girmeye çalışan Tamarin, sunduğu oynanış ve kötü sunumu ile 2020'nin en kötü yedinci oyunu olarak kendini buldu. Bu oyunda gerçekten çok güzel potansiyel vardı. Ancak her şey yanlış yapılınca böyle çuvallamalar maalesef ki yaşanabiliyor.

Tamarin
Tamarin
531,13
den başlayan fiyatlarla

8. Street Power Soccer – 41

Bizleri sokak futbolu ile tanıştıran Urban Freestyle Soccer'ın ruhani devamı olması beklenen Street Power Soccer, bizlere artık bu türün tutmadığını gösterdi. Oyuncular artık spor oyunu oynamak istiyorsa gerçeğe en yakın oyunu tercih ediyor. Bu yüzden Urban Freestyle Soccer aldığı 41 puan ile en kötü spor oyunu olarak 2020'ye damgasını vurdu.

9. Gleamlight – 42

Karanlık yapısı ile dikkat çeken Gleamlight'ın duyurulduğu sıralar yeni Hollow Knight olacağı söyleniyordu. Çünkü oyun bir bakışta Hollow Knight'ın kaliteli bir kopyası gibi görünüyordu. Ancak sunum ve konu o kadar kötüydü ki oyun dünyasına damga buran Hollow Knight ile bu oyunu kıyaslamak büyük bir küfür gibi oldu. Nitekim bu da puanlara yansıdı ve bu yılın en kötü dokuzucu oyunu oldu.

Gleamlight
Gleamlight
506,50
den başlayan fiyatlarla

10. The Elder Scrolls: Blades – 42

Ahh ahh The Elder Scrolls buralara düşecek oyun muydun sen? Bir efsane ticari kaygılardan dolayı ancak bu kadar rezil edilebilir. Her platforma çıkaralım oyunculara para harcatalım The Elder Scrolls oynadıklarını sansınlar diye geliştirilen The Elder Scrolls: Blades, çok kötü çuvalladı. The Elder Scrolls'un şanlı tarihine gölge düşüren oyun 42 puan ile en kötü onuncu oyun olarak listeye girdi.