Call of Duty mi Battlefield Mı?
Aslında bu soruya net bir cevap verebilmek oldukça zor; her oyunun daha etkileyici olduğu ayrı bir alan bulunuyor. Sizler için hazırlamış olduğumuz bu yeni içerikte de tam olarak o alanlardan bahsedeceğiz ve hangi markanın, belirli alanlarda öne çıktığını göstereceğiz.
Call of Duty vs Battlefield
Takım Oyunu
Call of Duty oyunları toksik bir oyuncu kitlesine sahip olduğu konusunda bir üne sahiptir. Oyuncu kitlesi, diğer çok oyunculu oyunlardan daha gençtir ve bu nedenle de olgunlaşmamış davranışlar beklemek aslında normaldir. Battlefield tarafında ise bu tip toksik davranışlar çok daha nadir yaşanır. Battlefield tarafındaki baskın oyun modları tam bir ekip çalışması ve hatta koordinasyon gerektirdiğinden oyuncular özellikle daha olgun ve sabırlı davranır. Call of Duty tarafında da koordinasyon temelli bazı içerikler bulunsa bile genellikle bencil oyuncular karşınıza çıkacaktır.
Alternatif Deneyimler
Call of Duty markasının alternatif oyun kategorisinde elde ettiği bariz bir zafer vardır. Bunun sebebi ise bahsi geçen markaya ait çok daha farklı türde, çok daha fazla oyunun geliştirilmiş olmasıdır. Call of Duty tarzında bir oynanış seven oyuncu, serinin geçmişine giderek, dilediği temaya ait oyunu bulabilir. Hatta, şu anda en kaliteli Battle Royale deneyimlerinden birini bu marka sunar.
Bu oyunların kendi aktif çok oyunculu içerikleri de var; kimse Call of Duty markasından bıkmıyor. Battlefield ise biraz daha benzer ve az oyuna sahip. Yani, en son çıkanlardan sıkıldıysanız, geri dönebileceğiniz pek bir şey yok; eski oyunlar da tarihi geçmiş oynanış mantıkları ile birbirinden uzak.
Benzersiz Oynanış İmkanları
Oynanıştan bahsetmişken, Battlefield oyunları, oyuncuların kombine silahlar kullanmasına izin vererek FPS türüne kendi benzersiz yapısını sunuyor. Oyuncular sadece klasik ateşli silahları değil, tankları, uçakları ve deniz araçlarını da kullanabiliyor. Call of Duty tarafında ise çok oyunculu mod, Battle Royale bölümünden bahsetmiyorsak, böyle bir özgürlüğe pek izin vermiyor. Ayrıca, bu özellikleri sayesinde Battlefield, gerçek bir savaş alanını andırırken, Call of Duty ise basit bir arena savaşı yapısı hissettirebiliyor.
Battle Royale
Ne yazık ki Battlefield, bugünlerde değişen zamanlara hala uyum sağlayamadı ve gelecekte de uyum sağlayacak gibi görünmüyor. Günümüzün en popüler çok oyunculu oyun modlarından biri hala Battle Royale ve Call of Duty markası bu türün hayranlarına ciddi bir şekilde hitap edebiliyor. Hatta özellikle Battle Royale için bir oyun bile yapıldı; şu anda sıralamlarda da en üst noktada rahatça oturuyor. Battle royale modu, Battlefield tarafındaki içeriğe kıyasla hala farklı bir olgun oyun seviyesinde olsa bile, ana Call of Duty oyunlarının çok oyunculu oyununun hızlı tempolu halinden genellikle ferahlatıcı bir deneyim sağlıyor.
Akıl Almaz Büyük Sahneler
Battlefield markasının büyük oyun alanlarının oyunculara sunduğu manzarayla hiçbir şey kıyaslanamaz. Çok oyunculu bir maçta bir zeplin düştüğünü ya da piyadeler acı çekerken, savaş uçaklarının gök yüzünü aydınlattığını görmek eşsiz bir deneyim. Call of Duty markasının tek oyunculu senaryolu olayları bile buna yaklaşamıyor.
Daha büyük haritalar, puan almaya ve taktik saldırılara vurgu yaparak, savaşların mümkün olduğunca gerçek savaşta olduğu gibi oynanmasını sağlıyor.
Ödüllendirici İçerikler
Call of Duty markasının çok oyunculu modu, rakipleri öldürmek ve hemen bir sornaki deneyime geçmek için tatmin edicidir. Daha fazla galibiyet ve daha fazla heyecan verici karşılaşmalar sağlanırken, Battlefield oyunları ve büyük haritaları savaşı çoğunlukla gerçekçi cephelere taşıyor. Ayrıca, Call of Duty oyunlarındaki ilerleme kademeleri veya seviyelendirme sistemi, Battlefield oyunlarına kıyasla daha sık ve önemli ödüller verir. Sabırsızsanız veya mümkün olduğunca çok kazanmak istiyorsanız, Call of Duty oyunları muhtemelen size daha uygundur.
Görsellik
Call of Duty oyunları görsellik konusunda Battlefield markasına yetişiyor gibi göründüğü için zor bir karar gibi görünebilir, ancak en yeni Battlefield oyunları, grafiksel olarak en etkileyici FPS oyunlarından bazıları olmaya devam ediyor. Battlefield 1 veya Battlefield V oyunları bile bugünlerde en iyi görünen FPS oyunları olarak değerlendirilebiliyor. Call of Duty oyunları ise genellikle pek etkileyici seviyelere ulaşamıyor.
Hikaye Anlatımı
Call of Duty oyunlarının hikayeleri tam olarak o kadar "iyi" değiller, bazen sadece orduya alma amacıyla yapılmış B seviyesi askeri filmlerinden bile daha kötüler. Ancak, Battlefield markasının sunduklarıyla karşılaştırıldığında, Call of Duty, askeri temalı FPS'nin Citizen Kane'i olabilir. Call of Duty markasının karakterleri çok daha akılda kalıcı ve aslında derin kişilikleri var. Black Ops ve Modern Warfare, konu hikaye olduğunda serideki en sürükleyici alt serilerinden bazıları. Battlefield, aynı düzeyde anlatı sunumunu ne yazık ki yakalayamıyor.