Diablo IV Sınıflar
Oyunun BETA sürecinde tüm sınıfları deneyimlemiş olsak da Diablo IV tam sürümünün Türkçe dil desteği ile geldiğini unutmamak gerek. Bildiğiniz gibi Diablo VI beş farklı oynanabilir sınıfa sahip ve her sınıf kendi eğlencesi, eşyaları, yetenekleri ve hikaye görevleri ile geliyor. Eğer Diablo IV’ün sınıflarını merak ediyorsanız sizin için detaylı bir içerik hazırladık!
Diablo 4 Bütün Sınıflar ve Özellikleri
Barbar
Öfke, savaş çığlığı ve tatminkâr vuruşlar denildiğinde ilk akla gelen sınıf olan Barbar, dört farklı silah kombinasyonuyla birlikte gelir. Yakın dövüşe ve sıcak çatışmalara girmek isteyen oyuncuların Barbar sınıfını tercih etmesini tavsiye ederiz. Barbar sınıfının oynanış mantığı çok basittir; düşmana vurdukça hiddet kazan, hiddetlendikçe düşmana daha fazla vur!
Barbar sınıfının zırh görünüşlerine değinmeden geçemeyeceğim. Bu sınıf oyundaki en şık zırhlara sahip sınıftır. Eğer karakterinizin kozmetiğine önem veren ve yakın mesafede savaşmak isteyen bir oyuncuysanız Barbar sınıfı sizin için tasarlanmış demektir.
Ölüm Büyücüsü (Necromancer)
Kan büyüsü, gölge büyüsü ve kemik büyüsü ile ön plana çıkan Ölüm Büyücüsü Diablo IV’ün en güçlü sınıflarından biridir. Necromancer’ı güçlü yapan özelliği tek kişilik ordu olmasıdır. Necromancer takım arkadaşı olarak kullanabileceği iskeletlere sahiptir. Bu iskeletlere farklı güçler verebilir ve onların savaş tarzını değiştirebilirsiniz.
Diablo serisinde Necromancer sınıfının ikonik yeteneği olan ceset patlatma Diablo IV’te de vardır. Düşmanların cesetlerini patlatarak diğer sınıfların zorlanacağı kalabalık düşman gruplarını terlemeden katledebilirsiniz. Ayrıca kan büyüleri ile düşmanlara hasar verebilir kemik büyüleri ile kendinizi koruyabilirsiniz. Ölüm Büyücüsü Diablo IV’ün oynaması en eğlenceli sınıflarından biridir.
Büyücü (Sorcerer)
Sorcerer olarak bildiğimiz Büyücü sınıfı elementleri kontrol ederek düşmanlara hasar veren bir sınıftır. Büyücü oynuyorsanız buz, ateş ve yıldırım elementlerini kontrol edebilirsiniz. Buz büyüleri savunma ve düşmanı hareketsiz bırakmaya odaklanır. Ateş büyüleri düşmana süreli hasar vererek ve alan etkili saldırılarıyla büyük düşman gruplarını öldürmeye odaklanır. Yıldırım büyüleri ise karakterin hareketliliğini arttırarak büyük düşman gruplarına zincirleme hasar vermeye odaklanır.
Eğer elementleri kontrol etmek istiyorsanız Büyücü sınıfı sizin için tasarlanmış demektir.
Haydut (Rogue)
Kılıç, hançer ve yay kullanan Rogue(Haydut) sınıfı düşmanlara sinsi saldırılar yapmaya odaklanır. Bu sınıfı oynarken okçu, hırsız, suikastçı gibi çeşitli yan sınıflar oluşturabilirsiniz. Kanama ve sinsi saldırılarla düşmanları yavaşça öldüren bu sınıfın en büyük avantajı ise hareketliliğidir. Eğer düşmanların kafasını karıştıracak yeteneklerle dolu bir sınıf arıyorsanız Haydut sizin için tasarlanmış demektir.
Druid
Doğanın içinden gelen ve ruhsal hayvanların gücünü kullanan bir sınıf arıyorsanız Druid sizin için tasarlanmış demektir. Druid sınıfı Barbar’la birlikte ön cephede savaşmayı tercih eder. Ayı ve kurt gibi ruhsal hayvanların gücünü ödünç alarak kendini güçlendiren Druid sınıfı kendine has eğlenceli mekaniklere sahiptir.
Oyuncu topluluğu Druid’in diğer sınıflara göre güçsüz olduğunu söylese de dayanıklılık bakımından diğer sınıflardan öndedir.
Hangi Diablo IV sınıfını seçmeliyim?
Oyuncuların aklına ilk gelen sorular arasında en güçlü sınıf hangisi ve ben hangi sınıfı seçmeliyim oluyor. Fakat her Diablo IV sınıfı kendi mekaniklerine, avantajlarına, dezavantajlarına sahiptir. Bu sebeple hangi sınıfı seçeceğinize karar verirken en güçlü Diablo IV sınıfın değil sizin için en eğlenceli sınıfı aramanızı tavsiye ederiz. Eğer düşmanlarla yakın çatışmalara girmek istiyorsanız Barbar ve Druid seçebilirsiniz. Eğer düşmanlarınızı elementel güçlerle katletmek istiyorsanız Büyücü (Sorcerer) sizin sınıfınızdır. Eğer sizin için savaşacak bir orduya sahip olmak istiyorsanız Necromancer (Ölüm Büyücüsü) sınıfını tercih etmelisiniz. Eğer düşmanları gafil avlamak istiyorsanız Haydut (Rogue) sınıfı sizin için tasarlanmış demektir.