En İyi Mobil Korku Oyunları
Yine de binlerce korku oyunu çeşidi arasında en iyi mobil korku oyunlarının hangileri olduğuna karar veremediyseniz, bu içeriği sizin için hazırladık.
Mobil Korku Oyunları
- Eyes: The Horror Game
- Dead by Daylight Mobile
- Death Park: Scary Clown
- Evil Nun: Horror at School
- Antarctica 88
- CASE: Animatronics
Eyes: The Horror Game
Eyes’ın amacı ve kontrolleri son derece basit, tek yapmanız gereken ganimetlere ulaşmak için terkedilmiş bir malikaneyi yağmalamak. Sanal bir kol ile karakterinizi hareket ettirebilir, ekranın sağ tarafını kullanarak görüş açınızı belirleyebilir ve üstlerine dokunarak objelerle etkileşime geçebilirsiniz. E peki bu oyunun ürkütücülüğü ve zorluğu nerede? Dürüst olmamız gerekirse, her yerinde.
Oyunu bitirmek için, evin içindeki hayalete yakalanmadan belirli sayıda ganimet toplamanız ve malikaneyi terk etmeniz gerekiyor. Haritaya bakarak evin neresinde olduğunuzu anlamanız imkansız, o yüzden her hareketinizi farkında olmanız ve kendi lokasyon duygunuzu sonuna kadar kullanmanız gerekiyor. Ayrıca rastgele yerleştirilmiş göz sembollerini topladıkça, hayalete karşı bağışıklık kazanıyorsunuz. Oyunun adı da bu sembollerden geliyor.
Eyes’ın asıl zorlayıcı kısmı o malikaneye girme ve içinde dolaşma cesareti bulmakta. Girdiğiniz her oda karanlık ve tozlu, hafiften uğuldayan rüzgar ve her adımda gıcırdayan parkeler, antika satin çıkardığı sesler de hiç yardımcı olmuyor. Oyun korku atmosferini o kadar iyi kuruyor ki, karşınıza hiçbir şey çıkmasa da, garip bir ses bile duymasanız yine de diken üstünde oluyorsunuz. Oyundan çıkana kadar ve hatta çıktıktan sonra bile bu gerginlik hissini üstünüzden atmak oldukça zor.
Dead by Daylight Mobile
Hayatta kalma korku oyunu Dead by Daylight kısa bir süre önce Android ve iOS platformlarına da giriş yaptı. Dört kişilik bir grubun terk edilmiş bir alanda mahsur kaldığı oyunda amacınız jeneratörleri tamir ederek bu tesisten canlı kurtulmak. Bu yeterince büyük bir bela değilmiş gibi, bir de peşinizde azılı bir katil var. Oyunda son derece strtejik davranmak gerekiyor, fazla hızlı koşarsan duyulma ve yakalanma riskin çok yüksek ama ağır ağır hareket etme riskini de göze alamazsın. Saklanma noktalarını uzun süre kullanırsan katilin konumunu deşifre etme ihtimali oldukça artar fakat hiçbir yere saklanmadan da bütün günü geçiremezsin. Anlayacağınız oyunun büyük çoğunluğu stres ve gergin bekleyişler içinde geçiyor.
Dead by Daylight’in sürprizleri bununla da sınırlı değil, katilden kaçmaya çalıştığınız versiyonunu açıkladık fakat oyunda katil de olabilirsiniz. Katil sizseniz, diğerlerinin yerini aramalısınız. Bunu yaparken istediğiniz silahları ve tuzakları kullanabilirsiniz.
Death Park: Scary Clown
Death Park’ı mobil cihazınıza yükleyip açtığınız ilk anda, büyük ihtimalle neler olup bittiğini anlamayacaksınız. Gözlerinizi yatak odanızda açıyorsunuz ve bir anda apar topar yatağın altına sığınıyorsunuz. Yüzünü göremediğin bir silüet odana giriyor, kocaman anormal ayakkabıları var ve hiddetle bir şeyi arıyor. Ya da birini. Bu figür odanızı terk ettikten sonra odadan çıkabilmek için anahtar aramaya başlıyorsunuz. Odadan çıkmayı başardığınızda ise, evin geri kalanını görmeyi beklerken kendinizi olmayı en az umduğunuz yerde bulunuyorsunuz.
Daha ilk beş dakikadan tüylerimizi diken diken etmeyi başaran oyun, geri kalanında da hayal kırıklığına uğratmıyor. Birinci sahış korku oyununda içinde bulunduğunuz durumdan kurtulmak için eşya toplamalı, bulmaca çözmeli ve en önemlisi hayatta kalmalısınız. Daha önce Monstrum, Five Nights at Freddy’s veya Lunch Lady oynadıysanız kendinizi benzer bir korku deneyiminin mobil versiyonuna hazırlayabilirsiniz.
Evil Nun: Horror at School
Gizemli bir yaz kampı daveti almanızın ardından Rahibe Madeline ile geri dönüşü olmayan bir maceranın içine düşersiniz. Göreviniz, Rahibe Madeline orada olan herkesi öldürmeden önce okuldan kaçarak özgürlüğüne kavuşmak ve hayatta kalmak. Bu macerada okulu, sırlarını, gizli koridorlarını keşfedecek, bulmacaları ve görevleri tamamlayacak, bol bol korkacaksınız. Evil Nun şimdiye kadar 50 milyondan oyuncuya korku salmayı başardı, sıra sizde.
Antarctica 88
Birinci şahıs hayatta kalma oyunu Antarctica 88, size Resident Evil ve The Thing’in beklenmedik bir harmanını sunuyor. Oyunda babanız Antarktika’da bir araştırma istasyonunda çalışıyor ve buzun altında insanlığın kaderini değiştirebilecek bir şey keşfediyor. Bu keşfin ardından istasyon ile olan bağlantınız kesiliyor ve babanızı bulma umudu ile Antarktika’ya gidiyorsunuz. İstasyona vardığınızda ıssız odalar ve ne olduğunu bile anlayamadığınız garip yaratıklar size bekliyor. Oyun bir görsel şölen sunmamasına rağmen yarattığı atmosfer oldukça ürkütücü ve sizi yerinizden zıplatan bir kaç sahne konusunda da uyarmadan geçemeyiz.
CASE: Animatronics
CASE: Animatronics, ölümcül animatroniklerle dolu bir polis karakolunda hapsolan bir dedektifin, hayatta kalma mücadelesini konu alıyor. Tanıdık geldi mi? Yine bir Five Nights at Freddy’s türevi olduğunu düşünebilirsiniz ama CASE size alışılmadık deneyimler sunuyor ve original bir oyun olduğunu çoğu noktada kanıtlıyor.
Oyun, bir anahtar kartı veya şifre bulma gibi bir dönüm noktasına ulaştıktan sonra verilerinizi kaydediyor. Mobil çoğu korku oyununda görmediğimiz otomatik kaydetme özelliği, işlerinizi oldukça kolaylaştırıyor. Animatronikler de tasarım açısından ilginç ve oldukça tehditkar görünüyorlar. Mekanik dizaynları ne yazık ki grafik dizaynları ile kapışamıyor çünkü fazla hızlı hareket etmelerini (neredeyse ışınlanmalarını) sağlayan hamleleri oluyor. Bu da adil bir mücadeleyi biraz baltalasa da, oyunun korku elementini oldukça başarılı bir şekilde yükseltiyor.