Last Epoch İnceleme
15 ustalık sınıfından birine yükselin ve tehlikeli zindanları keşfedin, destansı ganimetleri avlayın, efsanevi silahlar yaratın ve yüzden fazla dönüştürücü beceri ağacının gücünden yararlanın. Last Epoch, tutkulu Aksiyon RPG meraklılarından oluşan bir ekip tarafından geliştiriliyor.
Detaylar
Oyunun içinde beta sürümü de dâhil olmak üzere toplamda beş adet sınıf bulunmakta. Her biri, Diablo 2’nin yetenek ağacına çok benzeyen, yeni bonuslar veren ve zaman zaman ustalığa özgü yeni becerilerin kilidini açan üç ustalık ağacına sahip. Yetenek ağaçlarındaki yenilikçi yaklaşımın yanı sıra Last Epoch’un barındırdığı zanaatkârlık sistemi de oyunun aksiyon RPG içeriğine oldukça fayda sağlar nitelikte. Bu tarz oyunlar genellikle RNG (oyun içi eşya düşürme algoritması) sisteminde işler fakat Last Epoch’un zanaat sistemi, belirli bir eşya için gerekli olan önemli bir materyali aramanın zorluğundan oyuncuyu kurtarıyor.
- Çağlar arası yolculuk
- Yenilikçi yetenek sistemi
- Spotify'da da bulunan harika müzikler
- Öğeleri satmak, incelemek ve karşılaştırmak için çok fazla tuşa basmak gerekiyor.
- FPS düşüşleri ve donmalar olabiliyor.
- Kullanıcı arayüzünün iyileştirmelere ihtiyacı var.
Zanaat doğrudan envanterden yapılabiliyor ve zanaat menüsüne eklendiğinde malzemeler envanterde herhangi bir alan kaplamıyor. Zanaat sistemiyle sahip olduğunuz yeteneklere efekt eklemeniz de mümkün. Sistemin dikkat edilmesi gereken tek kısmı ise şu, bir eşyayı ne kadar işlerseniz kırılma riski o kadar artıyor. Ek olarak, kırılan eşyalar yok edilemiyor ve doğal olarak yeniden işlenemiyor. Kırılmayı önlemek için eşyalara özel efsunlar da işlenebiliyor. Bu sistem, çoğu aksiyon RPG oyununda bulunan bir sistem olduğu için oyuncuların yabancılık çekmemesi beklenmekte. Zanaatkârlık için gerekli malzemeleri bulmak çok zor olmuyor bu nedenle eşyaları geliştirmek zorlayıcı bir sürece dönüşmüyor. Eşyalarınızın üzerindeki hâkimiyetiniz size çok az RPG oyununda bulabileceğiniz bir tat veriyor. Bilmeniz gereken tek detay, özel eşyaların geliştirilemeyeceği, bunun dışında zanaatkârlığın keyfini çıkarabilirsiniz.
Oyunun bir başka dikkat çekici özelliği de çağlar arasında yolculuk yapabilmeniz. Antik, İlahi, İmparatorluk ve Yıkık dönemleri ayrı ayrı ziyaret edebilmek hoş bir deneyim sunuyor.
Teknik Yönler
Oyunu teknik açıdan incelememiz gerekirse, kenar özelliklerinin oldukça keskin olduğunu
söyleyebiliriz. Grafikler, Titan Quest (2006) ve Path of Exile (2013) arasında bir yerde yapılmış bir oyuna ait gibi görünüyor ve aşırı retro değil. Yıkık Çağ bölgesindeki grafik detayları çok fazla değil ve daha yumuşak renk tonları tercih edilmiş. Kullanıcı arayüzünün bazı iyileştirmelere ihtiyacı var, bir beceriye puan vermek için veya öğeleri satmak, incelemek ve karşılaştırmak için gereksiz miktarda Shift, Ctrl ve Alt tuşlarına basmak gerekiyor. Zaman zaman FPS düşüşleri ve donmalar da yaşanabiliyor.
Atmosfer
Her şeyi bir kenara bırakırsak oyunun en mükemmel detaylarından biri kesinlikle müzikleri! RPG'ler genellikle arka planda podcast'leri veya videoları dinlemek için en uygun oyunlardır. Ancak oyun sırasında Last Epoch’un heyecan verici orkestra müziğini kesinlikle kapatmak istemiyorsunuz. Ufak bir not, Last Epoch’un çalma listesini Spotify’da bulmak da mümkün. Ek olarak, oyun içinde mevsimlerin değişmesi de hoş bir detay olarak karşımıza çıkıyor.
Son Bakış
Son olarak, Last Epoch’un oyuncular arasındaki temellerini sağlamlaştırması için eksiklerine
odaklanması gerekiyor. Her ne kadar mükemmel bir yetenek sistemi olsa da bundan daha fazlasına ihtiyaç var. Aksiyon RPG tadındaki oyunlardan hoşlanıyor ve klasik oyun içi sistemlerin gelişmiş versiyonlarını merak ediyorsanız, Last Epoch şans verebileceğiniz oyunlar arasında yer alıyor.