The Lord of The Rings: Gollum İnceleme
Gollum, iki farklı kişiliğe sahip olan ve iyi ile kötü arasında gelgitler yaşayan bir karakterdir. Film boyunca Gollum’un iç dünyasıyla ve zıt kişiliğiyle olan
tartışmaları hem filmin ilerleyişini hem de izleyiciyi etkilemiştir.
- Ses efektleri
- The Lord of the Rings evreninin içinde dolaşabilmek
- Oyun Gollum’un kişilik bölünmesinden örnekler barındırıyor
- Oynanış mekanikleri
- Oyunda çok fazla görsel hata var
- Hikaye sunumu kalitesiz
- Animasyonlar ve karakter tasarımları kalitesiz
- Yapay zekaya yorum bile yapamadık...
Gollum karakteri kitaplarda daha detaylı anlatılmış olsa da filmlerde de gayet başarılı anlatılmıştır. Hem kitapların hem de filmlerin üzerine Gollum karakterini yönettiğimiz bir oyun fikri sizi de heyecanlandırmadı mı? Siz de bizim kadar meraktaysanız, gelin hep birlikte LOTR: Gollum'u inceleyelim.
The Lord of The Rings: Gollum Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Oyunun Hikayesi
The Lord of the Rings: Gollum oyunu adından da anlaşıldığı gibi Gollum adlı karakterin trajik hikayesini anlatmaktadır. Oyun Gollum’un yüzüğü kaybettikten sonra orklar tarafından yakalandığı işkenceye maruz kaldığı kısmı anlatmaktadır. Gollum, hapishaneden kaçmaya çalışırken bir elf ile karşılaşır ve hikaye oyuncunun seçimlerine göre ilerlemeye başlar.
Oyunun LOTR evrenindeki hangi olayları kapsadığı ve nasıl bittiğiyle alakalı detaylar için LOTR: Gollum Hikayesi içeriğimize göz atabilirsiniz.
Oynanış Mekanikleri
The Lord of the Rings: Gollum oyunu temelinde bir gizlilik macera oyunudur. Gollum ile gölgelerin ve çalıların içinde saklanarak, duvarlara tırmanarak ilerlemeniz gerekir. Oyunun hikayesi kitaplarda Gollum’un orklar tarafından tutsak edildiği kısmı anlatmaktadır. Gollum ya da Sméagol karakteri herhangi bir silahta ya da dövüş sanatında güçlü olmadığı için düşmanlarından kaçmayı ya da onları sinsice boğazlamayı tercih eder.
The Lord of the Rings: Gollum savaş mekaniklerine sahip olmasa da bulmaca ve platform mekaniklerine sahiptir. A noktasından B noktasına gitmek için çeşitli patikaları takip etmeniz, bulmacaları çözmeniz ve düşmanlardan kaçmanız gerekir. Ayrıca karşınıza çıkan miğfersiz düşmanları boğarak öldürebilirsiniz. Fakat, oyunun miğfer anlayışı biraz garip olduğu için boğaz koruması olmayan miğferlileri bile boğamazsınız. Bu durum oyunun gerçekliğini olumsuz etkilemiştir.
Oyun boyunca bazı noktalarda Gollum ve Sméagol karakterleri arasında seçim yapmanız gerekir. Gollum seçimlerinin tamamı agresif ve yok edici iken Sméagol seçimleri barışçıl ya da kaçamak seçimlerdir. Oyunun finalinde bile oyun boyunca size eşlik eden “little one” adlı karakterin kaderini belirlerken Gollum ya da Sméagol seçimini yapmalısınız.
Oyunun Grafikleri
The Lord of the Rings: Gollum sanki 10 yıl önce yapılmış fakat rafta unutulmuş ve bugün piyasaya sürülmüş gibi görünmektedir. 2023 yılında çıkış yapan bir oyunun bu kadar kalitesiz grafiklere, görsel hatalara ve kötü karakter tasarımlarına sahip olmasını bir başarı olarak nitelendirebiliriz.
Yine de yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Oyunun iyi tasarladığı tek karakter Gollum diyebiliriz. Gollum’un saç grafikleri, gözleri ve karakter tasarımı tatmin edicidir. Yine de parantez açmak isterim ki filmlerden alışkın olduğunuz Gollum yerine yenilenmiş ve biraz bakım yapmış bir Gollum ile karşılaşacaksınız.
Ses ve Müzikler
Oyunun en başarılı olduğu kısım ses efektleri ve müzikler diyebiliriz. Gollum’un tırmanırken ya da koşarken temas ettiği nesnelerin farklı sesleri vardır.
Örneğin toprakta koşuyorsanız farklı bir ses efekti, tahtada koşuyorsanız farklı bir ses efekti duyacaksınız. Ayrıca Gollum’un nefes sesleri, korktuğunda çıkardığı ses ya da dinlenirken çıkardığı ses tamamen filmlere ve kitaba uygundur. Gollum karakteri gerçeği kopma noktasına kadar esnetmediğimiz sürece atletik olmadığı için sıklıkla nefes nefese kalmaktadır. Zaten Gollum’un atletik olmaması oynanış mekaniklerinde enerjinin üç dört saniyede bitmesi ve yirmi saniyede tekrar dolması ile ifade edilmiştir.
The Lord of the Rings: Gollum Oymaya Değer mi?
Eğer The Lord of the Rings serisinin tutkulu hayranlarından biri değilseniz ve oyunları oynanış mekanikleri, hikaye sunumu ve farklı bakış açılarını deneyimlemek için oynuyorsanız The Lord of the Rings: Gollum sizin için iyi bir tercih olmayabilir.
Eğer küçük bir karakterle etrafta koşuşturmak ve platformlar arasında atlamak bu sırada da Lord of the Rings evreninde bir hikayeyi izlemek istiyorsanız bu oyuna bir şans verebilirsiniz. Bana göre bu hikaye bir oyun olarak değil de animasyon serisi olarak anlatılsaydı daha keyifli olabilirdi.