Trader Life Simulator İnceleme
Genellikle yarış ve doğal yaşam simulatorlerinin olduğu oyun dünyasında nevi şahsına münhasır yani çok rastlanmayan bir tür olan ticaret simulasyonu olarak da adlandırabileceğimiz Trade Life Simulator bugünkü içeriğimizin konusunu oluşturuyor. "Para ticarettedir!" mottosuyla yola çıkan oyunumuzu incelemeye başlayalım.
- Farklı bir konsept
- Türkçe dil desteği
- Çok uygun bir fiyatla çıkış yapması
- NPC’ler doğallıktan çok uzak
- Grafikler zamanın oldukça gerisinde kalmış
- Sürekli ağır bir tempoda ilerleyen oynanış
Konusu
Yapımın öyle ahım şahım bir konusu bulunmamakta. Varlık içinde sürdürdüğümüz yaşamımızda bir anda her şeyin ters düz olmasıyla bütün servetimi kaybediyoruz. Ama pes ediyor muyuz? Tabii ki hayır. Sıfırdan başlayarak eski ihtişamlı hayatımıza dönmek için kolları sıvayıp başlıyoruz çalışmaya.
En kolay yoldan para kazanmak için hemen ticarete atılıyoruz ve kendimiz küçük bir dükkan satın alıyoruz. Sonrasında da başlıyor macera.
Detaylar
Oyuna girer girmez istemsizce gülümsüyoruz çünkü Trade Life Simulator’de Türkçe dil desteği olduğunu görüyoruz. Gel de bu oyunu sevme şimdi!
Tamamen boş bir evde uyanıyoruz ve ardından oyun kendini anlatmaya başlıyor. Training şeklinde başlayan yapım dışarı çıkıp, arabamıza atlayıp, kendi dükkanımıza gitmemizi söylüyor. Aracımızı kontrol ettiktan sonra birkaç sokak ötedeki dükkanımıza varıyoruz. Orası da evimiz gibi bomboş bir şekilde karşılıyor bizi. Hem evimizi hem de dükkanımızı geliştirip güzelleştirmek de yine bize düşüyor ve bu mekanik oyunun ana konusunu oluşturuyor.
“Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz” sözüne inanarak, ticarette en önemli şeyin çalışkanlık olduğu bilsek de görsellik de her zaman önemlidir. Bu sebeple dükkanımızı dizayn ederken ince eleyip sık okumalıyız. Rafların dükkan içindeki konumu, düzeni, ürünlerin belli kategorilerde ayrılıp tezgahlara dizilmesi gibi detayları asla atlamamalıyız.
Ayrıca yapımda Jaber isimli bir satıcıdan dükkanımızda satmak üzere ürünler satın alabiliyoruz. Aracımızla Jaber’in yerine gidebildiğimiz gibi oyun evrenin sokaklarında da kısa gezintilere çıkabiliyoruz.
Oyuna gerçekçilik katmak adına çürüme mekaniği de eklenmiş. Bazı ürünlerinizi bozulmaması için buzdolabında saklamanız gerekiyor.
Ama oyun size bir buzdolabı vermiyor. Çalışıp, para biriktirip ondan sonra satın alabilirsiniz.
Yapımda save mantığı da biraz farklı işliyor. Oyunu kayıt edebilmeniz için bir dizüstü bilgisayarınızın olması gerekiyor. E onu da direk oyun size vermiyor. Kısacası bu oyunu özeti çalış babam çalış!
Dükkanınızda satışa koyacağınız ürünleri alacağınız Jaber’in dükkanının dışında bir beyaz eşya mağazası, benzin istasyonu, banka, bankamatik ve de restoranlar bulunuyor Trader Life Simulator’de.
Ticaret Simülatörü Mü? Hayatta Kalma Oyunu Mu?
Bir ticaret simülatör oyunu olan Trader Life Simulator, hayatta kalma oyunlarına has özellikler de barındırıyor bünyesinde. Oyuna başlar başlamaz ekranın sağ alt köşesinde 3 adet bar görüyoruz. Bunlar: Açlık, kirlilik ve de idrar…
Oyun süremiz boyunca bu değişkenlere de dikkat etmek durumundayız. Bu tarz bir oyunda bu mekaniklerinin gerekliliğini tartışmak elbette bize düşmez. Ama sizin için izah edelim dedik.
Yapımda grafikler zamane yapımlarının oldukça altında bir seviye barındırıyor. Ayrıca etraftaki NPC’ler çok yapay ve kişisellikten oldukça uzak bir görünüm sergiliyor.
Karar
Sürekli birbiri peşi sıra çıkan benzer türdeki oyunlardan sıkıldıysanız Trader Life Simulator’e bir şans verebilirsiniz. Hem belli mi olur! Belki bu oyun içinizdeki ticaret dahisini bir anda ortaya çıkarabilir.
İyi oyunlar.