Valorant - Sistem gereksinimleri ve ne kadar boş alan gerekir?
Oyun, çizgi film tarzda grafiklere, ilginç beceri efektlerine, ayırt edici karakterlere ve gezinmesi kolay haritalara sahiptir. Sizler için oluşturulan bu yazıdan, Valorant için minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini öğrenebileceksiniz. Ayrıca, oyunu bilgisayarınıza indirebilmek için ne kadar boş bir alana ihtiyacınız olduğunuzu da belirteceğiz.
Valorant için minimum sistem gereksinimleri
- İşletim Sistemi - Windows 7810 64-bit
- İşlemci - Intel Core i3-370M 2.4 GHz
- Bellek - 4 GB RAM
- Ekran Kartı - Intel HD 3000
- Boş Alan - 10 GB
Valorant için önerilen sistem gereksinimleri
- İşletim Sistemi - Windows 7810 64-bit
- İşlemci - Intel Core i3-4150 3.5 GHz
- Bellek - 4 GB RAM
- Ekran Kartı - 1 GB GeForce GT 730
- Boş Alan - 10 GB
Grafik ayarları hakkında bilmeniz gerekenler
Çözünürlük - Bu ayar oyunun çözünürlüğünden sorumludur. Tatmin edici bir görüntü kalitesi elde etmek için monitörünüzün doğal çözünürlüğünü ayarlayın, 1920x1080 gibi. Daha düşük çözünürlüğün seçilmesi görüntüyü bulanıklaştıracaktır.
Görüntü Modu - Tam ekran ve pencereli mod arasında seçim yapabilirsiniz. Tam ekran modunda oynamak kesinlikle daha iyidir.
Malzeme, Doku, Detay ve UI Kalitesi - Grafik detaylarından sorumlu seçeneklerdir. İyi bir bilgisayarınıza varsa, her değeri kolayca yüksek bir ayara çekebilirsiniz. Daha zayıf grafik kartlarına sahip olanlar, düşük ve orta ayarlar arasında seçim yapmak zorunda kalacaklar.
VSync - Görüntülenen FPS miktarını yırtılma etkisini önleyen bir değerle sınırlayan seçenektir. Bu seçenek devre dışı bırakıldığında oyun çok daha iyi çalışır ve ek FPS alabilirsiniz. Buna karşılık, ekran yırtılması problemi yaşamanız mümkündür.
Gölgeler - Silahlar gibi nesnelerin gölgelerini oluşturmaktan sorumlu bir seçenek. Çözünürlük ve gölge ne kadar yüksek olursa, grafik kartının o kadar fazla kaynağa ihtiyacı olacaktır. Bu seçeneği kapattığınızda oyun, eski grafik kartlarına sahip bilgisayarlarda daha iyi çalışır.
Kenar Yumuşatma - Kenarları yumuşatmaktan sorumlu bir seçenek. Kenar yumuşatmanın maalesef bazı dezavantajları vardır; keskin ve pürüzlü görünmemesi için hafif görüntü bulanıklığı yaratır. FPS oyunlarında, bu seçeneğin kapatılması gerekir çünkü keskin bir görüntüye ve net kenarlara sahip olmak en iyi seçenektir. Oyun, her halükarda yüksek ayrıntılarda iyi görünecektir.
Anizotropik Filtreleme - Özellikle oynatıcıdan uzakta bulunan dokular olmak üzere grafiklerin kalitesini iyileştirmekten sorumlu bir seçenek. Minimum değer 1x ve maksimum değer 16x olarak geçer. 8x ve 16x seçenekleri arasında büyük bir fark yoktur, bu yüzden daha düşük değeri kolayca seçebilirsiniz. Daha zayıf donanım sahipleri 4x seçeneğini tercih edebilir.